top of page

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

OI EΛΛΗΝΕΣ OLYMPIANS & PARALYMPIANS ΚΟΒΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΑ ΤΟΥΣ

Σε μία εντυπωσιακή αλλά και γεμάτη συναίσθημα εκδήλωση, η Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες  (ΕΣΟΑ) και ο Σύλλογος Ελλήνων Παραολυμπιονικών (ΣΕΠ), έκοψαν, για πρώτη φορά, Κοινή Πρωτοχρονιάτικη Πίτα στο χώρο που αποκαλούν «δεύτερο σπίτι τους», στο ΟΑΚΑ. Παρευρέθηκαν ο Υφυπουργός Αθλητισμού, κος Λευτέρης Αυγενάκης , ο Γ.Γ. Αθλητισμού, κος George Mavrotasv OLY, o Ευρωβουλευτής, κος Στυλιανός Κυμπουρόπουλος , ο κος Γιώργος Σταμάτης, Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ΑμεΑ & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, κος  Giorgos Kapellakis , μέλη της Ολομέλειας, της Ολυμπιακής και Παραολυμπιακής Επιτροπής, εκπρόσωποι θεσμικών φορέων του Αθλητισμού, Πρόεδροι Ομοσπονδιών, καθώς και πλήθος  Olympians και Paraolympians. 

Σε συνέχεια των κοινωνικών δράσεων που έχουν οργανώσει εδώ και δυόμιση χρόνια στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας που έχουν υπογράψει ΕΣΟΑ και ΣΕΠ, ανακοίνωσαν την 1η κοινή αθλητική δράση τους με την ονομασία ΖERO DESCRIMINATION, όπου σε συνδιοργάνωση με τον Σύλλογο,  The Hope Runners - Δρομείς Ελπίδας, αρτιμελείς, ΑμεΑ αθλητές και αθλούμενοι θα τρέξουν μαζί στον εξωτερικό χώρο του ΟΑΚΑ, έναν Αγώνα Δρόμου με μήνυμα την άρση κάθε διάκρισης στον αθλητισμό αλλά και στην κοινωνική, καθημερινή ζωή γενικότερα .

H επίσημη συνεργατική σχέση της ΕΣΟΑ με τον ΣΕΠ, αριθμεί ήδη 2.5 χρόνια, αλλά όπως τόνισαν οι Πρόεδροι των 2 συλλογικών φορέων των Olympians & Paralympians αθλητών,  Kozompoli Voula OLY και Grigoris Polychronidis αντίστοιχα, «η πραγματική σχέση μας αριθμεί πολλά περισσότερα, καθώς είμαστε φίλοι μια ζωή μέσα από τα μετερίζια του Αθλητισμού, και συνεργάτες μέσα από διάφορα project, όπως για παράδειγμα τις δράσεις στα σχολεία της Ελλάδας του προγράμματος «Σέβομαι την Διαφορετικότητα», του «Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας» κ.α.

ΕΣΟΑ και ΣΕΠ έχουν ήδη ενεργοποιηθεί σε συμβολικό, ηθικό και ουσιαστικό επίπεδο για θέματα παιδείας, περιβάλλοντος και λοιπά κοινωνικά θέματα, κάνοντας ΜΑΖΙ ηχηρή παρέμβαση για την Ενδοοικογενειακή βία και την βία κατά των γυναικών. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Paraolympians θα είναι πολύτιμοι αρωγοί της ΕΣΟΑ στην εκπόνηση του νέου και πρωτοποριακού σε Παγκόσμιο Επίπεδο Εκπαιδευτικού μας προγράμματος «Πιστοποιητικό Αθλητή», που υλοποιείται σε συνεργασία με την World Academy of Sport, ενώ  ΕΣΟΑ και ΣΕΠ εξασφάλισαν και την πρώτη κοινή χορηγική υποστήριξη για τα μέλη τους και συγκεκριμένα από την SINDESIS TALENT EMPOWRENMENT μέσα από την οποία θα προσφέρονται υπηρεσίες Επαγγελματικού Προσανατολισμού, που είναι απαραίτητη κυρίως για τους εφήβους που αναζητάνε τις δεξιότητές τους και την επαγγελματική τους κατεύθυνση, για τα τέκνα των μελών της Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες και του Συλλόγου Ελλήνων Παραολυμπιονικών. 

Δωροθέτες της Κοινής Πρωτοχρονιάτικης Πίτας ΕΣΟΑ και ΣΕΠ ήταν η εταιρεία κοσμημάτων Jos Handmade Jewels και η εταιρεία Apivita , ενώ την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο εμβληματικός και εκ των σημαντικότερων Ελλήνων Τραγουδιστών, κος Μανώλης Μητσιάς. Τέλος, ευχαριστούμε τη διοίκηση του ΟΑΚΑ και ιδιαιτέρως τον Γεν. Διευθυντή, κο Κωνσταντίνο Χαλιορή, για την αρωγή και υποστήριξη της εκδήλωσης.

Στο βίντεο ρεπορτάζ που θα βρείτε στο ακόλουθο link https://www.youtube.com/watch?v=wOvr_CLYBc8  θα βρείτε δηλώσεις:

• της Προέδρου της Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες κας Βούλας Κοζομπόλη,

• του Προέδρου του Συλλόγου Eλλήνων Παραολυμπιονικών, κου Γρηγόρη Πολυχρονίδη,

• του Υφυπουργού Αθλητισμού, κου Λευτέρη Αυγενάκη,

• του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού, κου Γιώργου Μαυρωτά ΟLY,

• της Προέδρου του ΔΣ του Συλλόγου Δρομείς Ελπίδας, κας Maria-Eluisa Stavara

FB_IMG_1674596146496.jpg
FB_IMG_1674596150650.jpg

Δ.Τ - HOWDEN HELLAS  30.11.2022

ΔΡΟΜΕΙΣ ΕΛΠΙΔΑΣ – THE HOPE RUNNERS ASSOCIATION

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η Εταιρία HOWDEN HELLAS υποστηρίζει τον Σύλλογο ΔΡΟΜΕΙΣ ΕΛΠΙΔΑΣ

 

Η εταιρία διαμεσολάβησης Howden Hellas εμπεριέχει στην φιλοσοφία της την ενεργή υποστήριξη των ευάλωτων πολιτών. Κάθε χρόνο, μέσα από την Εβδομάδα Προσφοράς (Global Giving Week) η οποία ενώνει το παγκόσμιο δίκτυο του Ομίλου Howden, καλεί όλους τους εργαζομένους να συμμετέχουν προκειμένου να συγκεντρώσουν χρήματα ή να εργαστούν εθελοντικά για έναν φορέα της Κοινωνίας των Πολιτών.

 

Φέτος η Howden Hellas στέκεται αρωγός στις δράσεις του Συλλόγου «Δρομείς Ελπίδας», καλώντας το σύνολο των εργαζομένων του Ομίλου να συμμετέχουν στo 300Km Challenge. Τρέχοντας, περπατώντας, κολυμπώντας ή με ποδήλατο, αθροίζουν χιλιόμετρα προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για την αγορα ενος Hoytrunning chair αμαξιδίου. Δίνουν έτσι την δυνατότητα σε περισσότερα παιδιά με αναπηρια να συμμετέχουν και εκείνα με ισότιμη πρόσβαση στην μεγάλη γιορτινή έκφραση της ζωής, που είναι οι αγώνες δρόμου,

ενώ ταυτόχρονα προάγεται η υγεία των εργαζομένων του Ομίλου και ενισχύεται το παράδειγμα έμπρακτης κοινωνικής ευαισθησίας.

 
Η Διοίκηση του Συλλόγου «Δρομείς Ελπίδας», εξ΄ ονόματος του συνόλου των δρομέων μελών και των οικογενειών παιδιών με αναπηρία, χαιρετούν με ευγνωμοσύνη την εκδήλωση έμπρακτης συμπαράστασης της Howden Hellas. Μαζί θα προωθήσουμε ακόμα περισσότερο την ισότιμη πρόσβαση και συμπερίληψη των ανθρώπων με αναπηρία στις αθλητικές δρομικές εκδηλώσεις, δημιουργώντας έναν έναν κόσμο πιο δίκαιο και αλληλέγγυο.
 
Για το Δ.Σ του Συλλόγου «Δρομείς Ελπίδας – The Hope Runners»,

Η Πρόεδρος

Μαρία Ελουίζα Σταβάρα
 

 

Ηowden Hellas: Με τους Δρομείς Ελπίδας δεν μένει κανένας πίσω!

Eνα δοκιμασμένο, υψηλών προδιαγραφών αμαξίδιο κατασκευασμένο από αλουμίνιο, της εταιρίας HOYT (USA) πρόσφεραν από κοινού εργαζόμενοι και διοίκηση της Howden Hellas στο Σύλλογο «Δρομείς Ελπίδας», που στόχο έχει τη συμπερίληψη των πιλότων-ΑΜΕΑ σε αθλητικούς αγώνες, αλλά και την τακτική επαφή τους με το φυσικό περιβάλλον.

 

Σε μία περίοδο όπου αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των παιδιών με αναπηρία που θέλουν να συμμετέχουν στους αγώνες δρόμου και εκτός δρόμου, η υποστήριξη του έργου των Δρομέων Ελπίδας ταυτίζεται απόλυτα με τις αρχές της Howden Hellas για συμπερίληψη και υπηρετεί τον κοινό στόχο των δύο οργανισμών για έναν κόσμο πιο δίκαιο και αλληλέγγυο.

 

ΤΟ ΑΜΑΞΙΔΙΟ ΗΟΥΤ

To αμαξίδιο HOYT (www.hoytrunningchairs.com/product/the-blade/) είναι κατάλληλο κυρίως για δρόμους ασφάλτου, ενώ η ακριβής πορεία του διασφαλίζεται από πολλαπλούς ελέγχους με λέιζερ και εξατομικευμένη στάθμιση. Διαθέτει φρένο έλξης και στάθμευσης και μπορεί να ρυμουλκηθεί με ειδικό εξάρτημα από ποδήλατο. Επίσης, είναι εξοπλισμένο με μαξιλάρι αφρού μνήμης και τσέπες αποθήκευσης για την πιο άνετη εμπειρία των παιδιών με αναπηρία. Αποσυναρμολογείται πλήρως για ευκολότερη αποθήκευση και αποστολή παντού στον κόσμο.

 

Για την επίσημη παράδοση του αμαξιδίου (φωτό) -στην οποία παραβρέθηκε, εκτός από τους εκπροσώπους των δύο οργανισμών και ο πιλότος του Γιάννης-, επιλέχθηκε η είσοδος του Παναθηναϊκού Σταδίου της Αθήνας, ως διαχρονικό σύμβολο των αγώνων για το ωραίο, το μεγάλο και το αληθινό. Στο πλαίσιο αυτό, η Κωνσταντίνα Καπετανάκη, Deputy CEO Howden Hellas, τόνισε: «Είμαι ιδιαίτερα περήφανη και συγκινημένη, που από κοινού, εργαζόμενοι και εταιρία, χρηματοδοτήσαμε την αγορά ενός αμαξιδίου, το οποίο προορίζεται να υπηρετήσει ένα τόσο ευγενή, πολυδιάστατο και ομαδικό σκοπό. Είμαστε στο πλευρό των Δρομέων Ελπίδας και θα συνεχίσουμε, με την ίδια αγάπη, να υποστηρίζουμε το πολύ σημαντικό έργο τους».

# ends #

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΕΙΣ ΕΛΠΙΔΑΣ

Το Σωματείο με την επωνυμία «Σύλλογος Δρομέων Ελπίδας» είναι νομικό πρόσωπο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με Καταστατικό που επικυρώθηκε από το Ειρηνοδικείο στις 31/10/2019 και αποτελεί φορέα αθλητικών δράσεων που προωθούν το ανθρώπινο δικαίωμα στην ισότιμη πρόσβαση και συμμετοχή στην χαρά της ζωής των ανθρώπων με αναπηρία.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ HOWDEN ΕΛΛΑΔΑΣ

Η HOWDEN είναι ο μεγαλύτερος επιχειρηματικός μεσίτης ασφαλίσεων και αντασφαλίσεων στην Ελλάδα, με εμπειρία είκοσι χρόνων σε όλους τους κλάδους της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Με γραφεία σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα και Ηράκλειο Κρήτης, καθώς και περισσότερους από 140 εξειδικευμένους brokers και τεχνικούς, η Howden στην Ελλάδα προσφέρει στους πελάτες της το σύνολο των υπηρεσιών ασφάλισης, διαχείρισης κινδύνων και αποζημιώσεων με ταχύτητα, υψηλού επιπέδου εξυπηρέτηση και βαθιά τεχνογνωσία.

Δ.Τ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΟΔΡΟΜΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ  17.11.2022

ΟΙ ΔΡΟΜΕΙΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΟΔΡΟΜΩΝ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΣΕ ΚΟΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ – H ΑΡΧΗ ΜΙΑΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

Ο Σύλλογος Δρομέων Ελπίδας και ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Νομού Λάρισας με υψηλό το αίσθημα ευθύνης της Κοινωνίας των Πολιτών, με αξίες και ιδέες που αφορούν σε όλες τις πτυχές της ανθρώπινης δραστηριότητας και υποστηρίζοντας έμπρακτα το δικαίωμα όλων των ανθρώπων σε κάθε θετική έκφανση της ζωής, ταυτίζουν τις δράσεις τους .
Τα μέλη Δ.Σ των δύο οργανισμών πραγματοποίησαν συνάντηση το Σάββατο 12 Νοεμβρίου στο Παναθηναικό στάδιο, σε τελετή παράδοσης /παραλαβής ενός αναπηρικού δρομικού αμαξιδιου ΗOYT, το οποίο προσφέρεται απο τους Δρομείς Ελπίδας στον Σύλλογο Μαραθωνοδρομων Νομού Λάρισας με σκοπο να γινει πιο ευρεία η συμπερίληψη των ΑμεΑ στα δρομικά αθλητικά γεγονότα ανα την χώρα.
Στην Συνάντηση παρερεύθησαν εκ μέρους του Συλλόγου Δρομέων Ελπίδας η Πρόεδρος κα. Μαρία Ελουίζα Σταβάρα, η Γ.Γραμματέας κα. Αδαμαντία Ακουμιανάκη και η υπευθυνη οργάνωσης αγώνων κα. Χαρά Λειβαδίτη.
Εκ μέρους τους Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Νομού Λάρισας παρερεύθησαν ο πρόεδρος κ. Γούλας Απόστολος , ο ταμίας κ. Γκέτσιος Κωστας και το μέλος κ. Γούλας Νικόλαος.
Απώτερος σκοπός και των δυο Συλλόγων είναι να προωθήσουν ακόμα περισσότερο την ισότιμη πρόσβαση και συμπερίληψη των ανθρώπων με αναπηρία στις αθλητικές δρομικές εκδηλώσεις, για έναν κόσμο πιο δίκαιο, γεμάτο χαμόγελα!

Για το Δ.Σ του Συλλόγου Δρομείς Ελπίδας

Μαρία Ελουίζα Σταβάρα

Για το Δ.Σ του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Λάρισας

Γούλας Απόστολος
 

Δ.Τ  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ . 07.11.2022

Η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία υποστηρίζει τους ΔΡΟΜΕΙΣ ΕΛΠΙΔΑΣ


Η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία , με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης υποστηρίζει έμπρακτα το δικαίωμα όλων των ανθρώπων να χαμογελούν. Είτε αυτό σημαίνει πρόληψη, είτε σημαίνει θεραπεία , είτε συμπερίληψη, κέντρο της φροντίδας μας είναι ο άνθρωπος. Θεωρούμε ότι τα ιδανικά των «Δρομέων Ελπίδας» ταυτίζονται με ιδανικά των Ελλήνων οδοντιάτρων, και αγκαλιάζουμε την δράση τους. Η Διοίκηση του Συλλόγου «Δρομείς Ελπίδας», εξ' ονόματος του συνόλου των δρομέων μελών και των οικογενειών παιδιών με αναπηρία, χαιρετούν με ευγνωμοσύνη την εκδήλωση έμπρακτης συμπαράστασης της Ε.0 . 0. Μαζί θα προωθήσουμε ακόμα περισσότερο την ισότιμη πρόσβαση και συμπερίληψη των ανθρώπων με αναπηρία στις αθλητικές δρομικές εκδηλώσεις, για έναν κόσμο πιο δίκαιο, γεμάτο χαμόγελα!

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου Δρομείς Ελπίδας
Μαρία Ελοuίζα Σταβάρα

Για το Δ.Σ. της Ε.Ο.Ο. 

Αθανάσιος Α. Δεβλιώτης

Δ.Τ. ΔΡΟΜΕΙΣ ΕΛΠΙΔΑΣ - ΔΗΜΟΣ ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ-  ΕΙΡΗΝΟΔΡΟΜΙΑ 2022 - 22.05.2022

ΔΡΟΜΕΙΣ ΕΛΠΙΔΑΣ – THE HOPE RUNNERS ASSOCIATION

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου υποστηρίζει τον Σύλλογο ΔΡΟΜΕΙΣ ΕΛΠΙΔΑΣ

 

Η Διοίκηση του Συλλόγου «Δρομείς Ελπίδας», εξ΄ ονόματος του συνόλου των δρομέων μελών και των οικογενειών παιδιών με αναπηρία,  αισθάνονται την ηθική υποχρέωση να εκφράσουν δημόσια  θερμές ευχαριστίες στον Δήμο Αγίου Δημητρίου ,για την υποστήριξη ,την πρόσκληση και την φιλοξενεία της δρομικής μας ομάδας, ως θεσμικο υποστηρικτη, στην ΕΙΡΗΝΟΔΡΟΜΙΑ 2022.

Ευχαριστούμε πολύ την Δήμαρχο κ. Μαρια Ανδρούτσου, τον Αντιδήμαρχο κ. Σπήλιο Διαβολιτση, την κ. Βάσω Αλεξίου και τον κ. Γιάννη Μαθά ,χαιρετίζοντας με ευγνωμοσύνη την εκδήλωση έμπρακτης συμπαράστασης του Δήμου Αγίου Δημητρίου.

 

Μαζί θα προωθήσουμε ακόμα περισσότερο την ισότιμη πρόσβαση και συμπερίληψη των ανθρώπων με αναπηρία στις αθλητικές δρομικές εκδηλώσεις, δημιουργώντας έναν έναν κόσμο πιο δίκαιο και αλληλέγγυο.

Για το Δ.Σ του Συλλόγου «Δρομείς Ελπίδας – The Hope Runners»,

Η Πρόεδρος

Μαρία Ελουίζα Σταβάρα
 

received_504213505178257.jpeg

Δ.Τ - ΟΙ ΔΡΟΜΕΙΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΤΡΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΣΥΡΟ  19.07.2021

THE HOPE RUNNERS

hoperunners.gr

The Hope Runners / Δροµείς Ελπίδας thehoperunners dromeis.elpidas@gmail.com

        ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ -  ΟΙ ΔΡΟΜΕΙΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΤΡΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΣΥΡΟ

 

Οι Δρομεις Ελπίδας γιορτάζουν την δρομική τους επανεκκίνηση με δράσεις ανά την ελλάδα πλαισιωμένοι απο τις αντίστοιχες "κεραίες" τους.

Από την τρίτη 13.07.21, οι δρομείς ελπίδας της όμορφης Συρου, πραγματοποιούν προπονήσεις δίπλα στη θάλασσα και στις πλατείες του νησιού, με πιλότους την Βαναλία , και τον Κωνσταντίνο μας!

Μια εμπειρία μοναδική, γεμάτη έντονα συναισθήματα χαράς και ενθουσιασμού που εισπράττουν όλοι όσοι τρέχουν με τα παιδιά, αλλά και όσοι Συριανοί βρέθηκαν στο διάβα της.

Η ομάδα της Συρου ήδη μετρά 20 μέλη, άτομα γεμάτα αισιοδοξία και αστείρευτη ενέργεια τα οποία δηλώνουν ότι θα είναι παρόντες σε κάθε αγώνα που θα προωθεί την αλληλοαποδοχή και το χωρίς όρους δικαίωμα στην ζωή!

Στην πρωτοπόρα Σύρο, όλοι εμείς οι Δρομείς Ελπίδας, οι κύλινδροι και οι πιλότοι μας, προάγουμε την ισότιμη συμμετοχή των παιδιών με αναπηρία στην χαρά της ζωής, υπηρετώντας την ανάγκη της κοινωνίας για έναν κόσμο πιο χαρούμενο, δίκαιο και αλληλέγγυο!

 

Για τους Δρομείς Ελπίδας,

Σταβάρα Μαρία

cellphone :6945417251

Ακουμιανάκη Αδαμαντία

cellphone :6984352896

email:dromeis.elpidas@gmail.com

facebook :The Hope Runners - Δρομείς Ελπίδας -https://www.facebook.com/hoperunnersathens/

instagram : thehoperunners-https://www.instagram.com/thehoperunners/

Website :Hoperunners.gr-https://www.hoperunners.gr/

bottom of page